Magamról

Nevem Kardos Ildikó. Több mint egy évtizede óvónő vagyok, több mint 30 éve gyermekekkel foglalkozom. A gyermekek között, velük érzem otthon magam.

Első mesémet, kb. 5 évvel ezelőtt írtam, azóta egy egész kötetre valót gyűjtöttem belőlük. A gyermekek között töltött idő alatt úgy érzem, nincs tér és idő. Mikor a meséket írom, ugyanezt érzem. Ugyanúgy szeretem a meséket, mint a gyermekeket.

Munkámban mindig a megbízhatóságra törekszem. A gyermekekkel töltött három évtized alatt és pedagógusként sok tapasztalatot szereztem a gyermeknevelésben.

Tapasztalt pedagógus, Kardos Ildikó

A mesék világa a híd a felnőttek világa és a gyermekek világa között.

Kedves felnőttek, olvassatok sok-sok mesét, nem „csak” gyermekeiteknek, de magatok szórakoztatására is.

Vélemények, ajánlások

„Kardos Ildikó, Zöldkerti Meseház című könyve számomra egy CSODA, mely mély emberi érzéseket mozdít meg, bízom benne, hogy mindenkiben. Már a borítója is nagyon megfogott, nagyon tetszett a rajta lévő kép. Elkövettem azt a „hibát”, hogy csak belelapoztam, nem olvastam végig a meséket. Vasárnap vásároltam meg a könyvet, majd hétfőn a gyerekeknek elkezdtem mesélni…. És itt ért a meglepetés, mert elszorult a torkom, és nem tudtam jó pár másodpercig folytatni… a gyerekek nem értették mi történt, a kolléganőm segített ki, hogy várjanak egy picit, mindjárt folytatódik a mese. Amikor a végére értem- könnyes szemmel – nagy volt a csend, őket is meghatotta a mese, majd az egyik kislány megszólalt: „Erzsi néni, ez nagyon szép mese volt!” Már minden mesét elolvastunk a kolléganőmmel, csak innentől előtte magunknak olvastuk el, hogy tudjuk mi a történet.  Csodálatos tanításokról szólnak, a szeretetről, elfogadásról, igazi mély emberi értékekről. Minden család könyvespolcán ott kellene lenni ennek a csodás könyvnek.”

Pócsiné Sivák Erzsébet

óvodavezető

 

„Kedves Ildikó!

Örömmel vettem kezembe a mese könyvet és arra gondoltam, hogy milyen jó alkalom lesz a szülőknek esténként mesélni a gyermekeiknek.

A közösen átélt mese és az együtt töltött idő elmélyíti a kapcsolatot szülő és gyermeke között. Később iskolába lépve, amikor már elsajátították a gyermekek az írást, olvasást, már maguk keresgélnek olvasni valót, akkor jó alkalom lesz elővenni ezt a könyvet, hiszen érzelmileg kötődnek hozzá, mert a szüleiktől hallották a meséket, ismerik a történeteket, de most ők maguk olvashatják el.

A betűméret, elrendezés, áttekinthetőség, a párbeszédes részek tagoltsága miatt alkalmas arra, hogy elsős, másodikos gyermek olvassa, így kedvenc olvasókönyvvé is válhat.

Gratulálok hozzá, és remélem, van a tarsolyodban még sok mese!”

Vígh Ildikó

tanító, óvodapedagógus

Bemutatom könyvem illusztrátorát

Niké munka közben

A mesekönyvem illusztrációjának elkészítésében nagy segítségemre volt Waszkó Niké. Az első találkozásunkkor és a munkáinak megtekintésekor már tudtam, hogy ő lesz a megfelelő ember, aki életre kelti a meséimben szereplő érzelmeket. Niké egykori osztályfőnökének a következő gondolatok jutottak róla eszébe;

„NIKÉ, kedves, szelíd, mély érzésű, családcentrikus, nagyon kreatív, szépérzékkel megáldott teremtés.
A művészetben tud igazán elmélyülni, kibontakozni.
Letisztult, kellemes színvilága, finom ceruzarajzai visszatükrözik tiszta jellemét.
Örülök az eddig elkészült nívós munkáinak és szívből kívánom a folytatást.
Szeretettel: Éva néni”

Niké: gyermekportré

Vélemény

„A betűméret, elrendezés, áttekinthetőség, a párbeszédes részek tagoltsága miatt alkalmas arra, hogy elsős, másodikos gyermek olvassa, így kedvenc olvasókönyvvé is válhat.” Bővebben…

Vígh Ildikó
tanító, óvodapedagógus

Ajánlás

„… Csodálatos tanításokról szólnak, a szeretetről, elfogadásról, igazi mély emberi értékekről. Minden család könyvespolcán ott kellene lenni ennek a csodás könyvnek” Bővebben…

Pócsiné Sivák Erzsébet
óvodavezető

Pin It on Pinterest

Share This