Tavalyi év egy különleges év volt a gyermekek számára. Mikor kicsik voltak, az otthonomban nyaralhattak. A tavalyi évre viszont már kinőtték a kis házamat, így helyszínt kellett keresnem és elmondhatom a legjobb lehetőség nyílt számunkra. Egy hétre megkaptuk a Dunafüredi Közösségi Házat.
Battai Zöldkerti Mesevár
Családias környezetben, nagy tágas helységekkel, kerttel, terasszal. Az egy hét alatt, a ház földszintjének minden részét kihasználtuk.

A kertben, egész héten ott állt a trambulin, amit minden percben és órában valamelyik gyermek csapat használt.

A hatalmas árnyékot adó fa alatt nagyon jókat lehetett uzsonnázni, reggelizni.

 

Zöldkerti Mesevár: tábori élmények
Gipszkiöntés a battai ovis táborban
Nyári ovis tábor, pancsolás
Fáramászás a battai ovis táborban
Barkácsolás a battai nyári táborban
Ezeknél az étkezéseknél azt szerettem a legjobban, hogy ment a csere-bere. Mindenki elcserélhette a másik reggelijével a sajátját, mert a másik reggelije mindig finomabb volt. A napi rendünk hasonló képen alakult, mint az óvodákban. Reggeli után, mindenki szabadon választhatott, mit szeretne játszani. Minden napra volt ajánlott kézműves foglalkozás. Gyöngyfűzés, agyagozás, papírhajtogatás, fonás. A legnépszerűbb program volt a Duna-parti séta.
Játszótéren... Zöldkerti Mesevár
Nem a sétálás rész volt, ami a legjobban tetszett a gyerekeknek, hanem a fára mászás. A tábor előtti napokban nagy esőzés és vihar volt. Egy fa éppen az ösvényre dőlt, így olyan magasságba tudtak felmászni rá a gyerekek, hogy még biztonságosan tudtak rajta közlekedni. A tábor szervezésekor mindig igyekszem a szülőket arra ösztönözni, hogy a legjobb barátjával együtt jöjjön a gyermek, így a nyári élmény még nagyszerűbb. Ebéd után csendes pihenő következett, amikor mindenki a saját hálózsákjára lepihent. Pihenés után, csöndes játék jöhetett, amíg a kicsik aludtak. Társas játék, kártyázás, legózás. Utána uzsonna, és tovább folytatódhatott a trambulinozás, focizás, kézműveskedés.

Minden nap hozott valami új játékot, új élményt.

Pin It on Pinterest

Share This