Látogatás a Zöldkerti Meseházban

Zöldkerti Maeaház papírbábokkal a gyermekkönyvtárban

Az érdi Csuka Zoltán gyermek könyvtárban 2018.május 02-án tartottam a legutóbbi könyvbemutatót.

Háromcsoportnyi érdi óvodás gyermek és Százhalombattáról a Széchenyi István Szakgimnázium és Gimnáziumból a Menta klub tagjai töltötték be a gyermek könyvtárat.

Az egyik legkedvesebb mesémet választottam; A piros sipkás fehér pöttyös kis gomba történetét, melyet el is báboztam, saját magam által festett díszletekkel, papírbábokkal.

Felállítottam a nagy táblát és elkezdődött a mese. A feltűnt a táblára festett kerek erdő és a csodálatos virágos rét. Előkerültek a szereplők, a sapka nélkül maradt kisgomba, a rakoncátlankodó felhő, majd sorra az állatok. A cickány, aki beköltözött a gyönyörű fehér pöttyös piros színű gomba kalapjába. A bagoly, az okoskodó kisegér, aki végül megtalálta a gomba kalapját.

A mese végén egy gyönyörű zenére, közös énekléssel megmozgattuk az üléstől elgémberedett végtagjainkat. A könyvtár szőnyege, mely az egész helységet beborítja, a legalkalmasabb helyszín volt a színezésre. A mesekönyv illusztrációjából kiemelt kis részletet nagy lelkesedéssel színezték ki, nem csak a kicsik, de a nagyok is.

Látogatás a Zöldkerti meseházban címmel íródott az az újság cikk, melyet Jakab-Aponyi Noémi szerkesztő, újságíró írt.

Zöldkerti Meseház a gyermekkönyvtárban